jueves, 11 de agosto de 2022

Gastronomia fotogràfica / Photographic gastronomy

 Sobre com fer una truita "fotogràfica" d'espinacs:
[Tècnica (fotogràfica-gastronòmica, i molt ecològica) per a fer antotips amb productes vegetals]

Compreu espinacs frescos i renteu-los.
Tritureu-los amb una mica d'aigua, (no poseu massa aigua per a no aigualir massa el suc), fins a obtenir una pasta.
Passeu el suc/pasta resultant per un colador, separant suc i matèria solida
Reserveu el subproducte sòlid de fibra vegetal dels espinacs.

Filtreu de nou el suc d'espinacs amb el mateix colador i amb filtres de paper de cuina.
Vigileu de no deixar partícules sòlides. Reserveu el suc final.

Per altra banda, cuineu el subproducte dels fulls d'espinacs triturats,
de la manera que us sembli més convenient, (saltejat a la paella, o cuit al microones, etc.)

A continuació, amb un pinzell ample emulsioneu paper adient (per ex., paper aquarel·la, o un altre paper per a tècniques aquoses) amb el suc d'espinacs.
Feu diverses passades, en sentits creuats, però intentant que l'acabat final sigui el més uniforme possible.
(nota: a no ser que, precisament, el que vulgueu sigui crear un acabat "artístic" a on les pinzellades siguin ben visibles)
Us recomano que emulsioneu diversos papers, per que necessitareu fer diverses proves.
Deixeu assecar els papers, i doneu una segona capa, o una tercera, etc. ...

Munteu uns fotogrames amb els elements que us semblin més adients.
Poseu un suport rígid (fusta, cartró, etc. o també podeu utilitzar el material d'un marc que tingueu buit),
Tot seguit, sobre el suport situeu el paper sensibilitzat, i sobre el paper poseu els elements del fotomuntatge que han de generar l'imatge,
(evidentment, aquests elements hauran de ser "raonablement" plans),
i sobre el conjunt poseu un vidre que pressionarà el conjunt contra el paper i que fixareu amb pinces d'estendre la roba.
(Nota si els elements són prou pesants per a immobilitzar el conjunt, el vidre per a cobrir-lo ja no us caldrà)
Exposeu a la llum el muntatge del fotograma que estareu fent amb el paper sensibilitzat amb el suc d'espinacs.
Feu proves d'exposició amb diferents temps i diverses condicions lumíniques (tipus de llum i temps d'exposició).
En qualsevol cas, penseu que estareu fent llarga exposició.

Per altra banda, mentre feu tot això, agafeu ous i bateu-los en un plat, (tal com ja feu habitualment quan prepareu una truita).
Afegiu una mica de sal i el subproducte cuit dels espinacs.
Barregeu-ho tot bé.
Poseu una paella al foc amb la quantitat d'oli adient, i escalfeu-lo fins a la temperatura de fregir la truita.
Quan l'oli ja estigui al punt de temperatura, afegiu a la paella la barreja d'ou batut i el subproducte d'espinacs,
i procediu tal com feu habitualment per a fer una truita,
(tombant-la amb un tombatruites quan el 1r costat ja estigui fet, i acabant l'altre costat fins el punt de cocció adient).
Un cop cuita la truita, (molt saludable per la quantitat de fibra vegetal que aportarà a la vostra dieta),
la poseu en un plat, pareu taula, i us prepareu una copa d'un bon vi.
Seieu a taula i ja podeu començar l'àpat, i mentre tant, ja es van exposant les imatges a la llum.

Sobre el temps d'exposició: feu proves diverses. 

No oblideu que esteu fent fotografia ecològica i experimental.


Una "mala notícia" final:
Les imatges que obtindreu seran efímeres, i s'esvairan irremeiablement.
Per tant, si voleu conservar-les,
les haureu d'escanejar o reproduir fotogràficament abans de que no s'esvaeixin.


 
============================================================================================

On how to make a "photographic" spinach omelet:
[Technique (photographic-gastronomic, and very ecological) to make antotypes with vegetable products]

Buy fresh spinach and wash it.
Grind them with a little water (don't add too much water so as not to water down the juice too much), until you get a paste.
Pass the resulting juice/paste through a strainer, separating juice and solid matter
Reserve the solid vegetable fiber from the spinach.

Strain the spinach juice again using the same strainer and kitchen paper filters.
Be careful not to leave any solid particles. Reserve the final juice.

On the other hand, cook the remaining product of the shredded spinach leaves,
in the way that seems most convenient to you (fry in a pan, or cook it in the microwave, etc.)

Then, with a wide brush, emulsify suitable paper (eg watercolor paper, or other paper for water techniques) with the spinach juice.
Make several passes, crossing the ways, but trying to make an uniform final coating-finishing , as even as possible.
(note: unless, precisely, what you want is to create an "artistic" finishing, where the brush strokes are clearly visible)
I recommend that you emulsify several papers, so you will need to do several tests.
Let the papers dry, and give a second coat, or a third, etc. ...

Assemble some frames with the elements that seem most suitable to you.
Put a rigid support (wood, cardboard, etc. or you can also use the material of an empty frame),
Next, place the sensitized paper on the support, and on the paper place the elements of the photomontage that will generate the image,
(obviously, these elements will have to be "reasonably" flat),
and on the set put a piece of glass that will press the set against the paper and that you will fix with clothespins.
(Note if the elements are heavy enough to immobilize the set, you will no longer need the glass to cover it)
Expose to the light the frame assembly you will be making with the paper sensitized with spinach juice.
Do exposure tests with different times and different lighting conditions (type of light, and exposure time).
In any case, think that you will be doing long exposure.

On the other hand, while doing all this, take eggs and beat them in a plate (as you usually do when preparing an omelette).
Add a pinch of salt and the cooked spinach.
Mix everything well.
Put a pan on the fire with the right amount of oil, and heat it up to the temperature of frying the tortilla.
When the oil is up to temperature, add the beaten egg mixture and the spinach by-product to the pan,
and proceed as you usually do to make an omelette,
(turning it over when the 1st side is done, and finishing the other side to the right cooking point).
Once the tortilla is cooked, (very healthy due to the amount of vegetable fiber it will contribute to your diet),
put it on a plate, set the table, and prepare yourself a glass of good wine.
Sit at the table, and then you can start the meal, and in the meantime, the images will be exposed to the light.

About exposure time: do various tests : 

Don't forget that you are doing ecological and experimental photography.


A final "bad new":
The images you get, will be ephemeral, and they will fade irretrievably.
So if you want to keep them,
you'll need to scan or photocopy them before they fade.


=================================================================================================






No hay comentarios: